Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Åsikter om Dataspelsgalan 2010

9 Skrivet av - 21 mars, 2010

Jag tar emot pris för Årets Spelblogg 2009. Foto: Emmy Z

Det har bloggats friskt om spelgalan de senaste dagarna. Gamingmama hade trevligt, Sanna på -STR/+CHA tyckte det var en lyckad kväll och var särskilt nöjd med förminglet(som jag anordnade på uppdrag av dataspelsbranschen) och Blogem’ up-Jimmy gör en vass sammanfattning.

EmmyZ har inte bara fotat de fina bilderna ovan, utan skriver även så här om att priset för årets blogg gick till xboxflickan.se i sin rapport från galan:

För oss bloggande tjejer var det en viktig vinst. För Angelica verkade den överväldigande. Det var länge sedan jag såg någon bli så genuint glad över en utmärkelse.

Så här skriver Games & Godis:

Men det finns kanske ändå hopp. Priset till årets bästa spelbloggare från Level7.nu gick nämligen till ingen mindre än Xboxflickan. Det är ett sträckt långfinger till de haters som desperat försöker få spelbranschen att förbli en illa ventilerad herrklubb. Under de kanske 18 månader som jag har följt bloggen har Angelica gått från klarhet till klarhet, och lyckas förmedla en enorm spelglädje utan att bindas av de trista förväntningar som tycks genomsyra spelvärlden. Göra Megaman i pärlplattor eller såga itu folk i Gears of War 2? Varför begränsa sig när man kan göra båda! Med humor, charm och en befriande chosefrihet har hon bloggat sig rakt in i Spelsveriges hjärtan. Väldigt roligt, och väldigt välförtjänt. Dessutom: en amatörbloggare slog ut heltidsskribenterna – eat that!

Erik Hansson på Level7.nu som delade ut priset skriver så här:

Oskar och Tobias får ursäkta, men det roligaste priset på Dataspelsgalan i år enligt mig var Angelicas. Det sägs egentligen bäst hos Discordia, men svenska Dataspelsbranschen verkar inte göra alltför mycket för att lyfta fram kvinnor i sin bransch. Svenska kvinnliga bloggare med Xboxflickan i spetsen visar ett helt annat engagemang i frågan.

Med de här åsikterna i åtanke kanske ni förstår att jag mår ganska prima just nu? Vilken fantastisk pepp det här ger!

Dessutom, ett helt gäng vansinnigt snygga bilder från galan fotade av duktiga Konrad hittar ni på CtrAltElite.

Mina åsikter då? Jag är inget annat än väldigt nöjd och glad. Att ordna en så stor tillställning är troligtvis ingen lätt uppgift, men jag tycker att dataspelsbranschen lyckades ordna en trevlig kväll trots att två av underhållningsmomenten inte kändes helt rätt i sammanhanget. Dels var det sexiga showdansare som var duktiga på sin grej, men kändes malplacerade när jämställdhetsdebatten i spelbranschen är hetare än någonsin(åtminstone här på nätet). Sen att låta prisutdelningen avslutas av idol-Ola som troligtvis har en helt annan målgrupp än den på galan gjorde mig lite konfunderad, men credd till honom som var proffsig körde stenhårt även fast uppslutningen runt scenen var aningen tunn.

Dagen efter galan masade jag mig upp tidigt och tog mig till nya jobbet. Det är så spännande och kul att jag inte tvekade en sekund när klockan ringde! fredagkvällen spenderade i fellow followers sällskap, det vill säga ett helt gäng spelnördiga bloggare och twittrare. Den här gången kom jag ihåg både kameran och batteriet så några bilder borde dyka upp på bloggen inom kort! Lördagen som inte ville vara sämre bjöd på en av de mest episka rock band-fester jag någonsin haft som inte ville ge med sig framåt morgonkvisten. Så  dagen idag har gått åt att sova och slöa i soffan framför först säsongen av The Wire och jag kan inte konstatera att läget är fasligt bra just nu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

ficklampa / nvrmnd - 21 mars, 2010

Grattis återigen till priset! kram! :)

Peter - 21 mars, 2010

Stort Grattis till det fina priset.
Det är du värd tycker jag.

Och du skall veta, att när du skriver inlägg som det här som verkligen andas glädje och liv. Då smittar också den glädjen av sig på oss (mig) som läser det här.

Fortsätt med bloggandet på ditt glada och roliga sätt för du sprider verkligen mycket glädje genom den här bloggen.

Xboxflickan - 21 mars, 2010

ficklampa / nvrmnd: Och tack igen! ^__^ Kul att ses i fredags, hoppas det blir fler fellow followers-tillställningar.

Peter: Tusen tack Peter, det värmer att höra! Ibland känner jag mig lite fånig och babblar på om hur fina och bra saker är hela tiden. Jag kanske får kvotera in ett gnällinlägg i veckan eller så :D

ficklampa / nvrmnd - 22 mars, 2010

Ja, det var riktigt kul och hoppas jag med! I värsta fall får du väl arrangera en egen träff vid tillfälle. Du har ju en del followers så några borde väl komma :)

Emo - 22 mars, 2010

Gratulerar till den fina utmärkelsen.

Ercarret - 22 mars, 2010

Grattis, igen. Jag måste säga att jag blev väldigt överraskad över att du tog priset, men på ett positivt sätt. Det är kul att någon från utsidan kan komma in och vinna både folkets och juryns röster. Jag trodde att slaget skulle stå mellan giganterna på de olika tidningarna, men både du och några andra ”outsiders” (återigen, menat positivt) knep en hel del placeringar. Kul att se. :)

Emil Johansson - 22 mars, 2010

Grattis till priset, du har verkligen förtjänat det!

Xboxflickan - 23 mars, 2010

Emo: tack!

Ercarret: Jag blev också överraskad, känns verkligen stort att slå de andra bloggarna där flera har stora publikationer i ryggen :)

Emil: Tackar, kul att du tycker det :)

Skvaller och humor - 3 juni, 2010

Trevlig blogg du hade. Missa inte min som skjuter i höjden då jag inte
är rädd för att kritisera och hänga ut bloggare som är idioter.
Jag AVSLÖJAR ALLT. Använd gärna mina inlägg :) Kika in på http://www.DjIzor.se

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp